Pasientorganisasjon for
Familiær Hyperkolesterolemi (FH)

Hormonbehandling, kvinnehelse og hjertehelse

En del av våre medlemmer har hatt spørsmål rundt hormontilskudd for voksne kvinner, særlig på bakgrunn av nye og mer positive funn om dette. Nye studier viser at kvinner over 50 får lavere risiko for hjerteinfarkt om de tar hormontilskudd, dette har ikke fått noe særlig oppmerksomhet i media, og heller ikke hos fastlegene.

Her finner du hele artikkelen om hormonbehandling. Vi ser her både på historien bak utviklingen av hormonbehandling og hva som er "up to date" gjeldende behandling i dag. 

Den svært anerkjente amerikanske gynekologen og forskeren Susan Hardwick-Smith har en egen YouTube kanal med mange informative videoer for den som vil vite mer om dette temaet. Hun baserer seg på evidensbasert medisinsk kunnskap som det er faglig enighet om i de gynekologiske fagmiljøene. 

Hun lager blant annet videoer fra aktuelle temaer som blir presentert på kongressene til North American Menopause Society, et forum som svært mange amerikanske og canadiske gynekologer er medlemmer av.

I denne videoen går Susan Hardwick-Smith gjennom hva forskningen sier om bruk av hormonet testosteron og hvordan dette kan ha en god og forebyggende effekt for blant annet hjertehelsen til både kvinner og menn (i motsetning til det mange tidligere har trodd). Spol 13 minutter ut i videoen og du kommer rett til avsnittet om hjertehelse og testosteron. I denne videoen går hun gjennom det som ny forskning viser om bruken av hormonet østrogen. 

 

2bigstock-Senior-Couple-On-A-Bicycle-3916876-809x1024.jpg